Marraskuun kuulumisia: Hybridinä järjestetty loppuseminaari ja kahden kuukauden jatkoaika hankkeelle


Hankkeemme loppuseminaari ”Kestävää liikkumista tänään ja huomenna” järjestettiin keskiviikkona 9.11. Rovaniemellä Arktikumin Polarium -salissa sekä etäyhteyksin.

Seminaarin alkusanat lausui hankkeemme johtava asiantuntija ja yliopistonlehtori Maria Hakkarainen avaten muun muassa hankkeen taustaa. Tämän jälkeen hankkeemme projektipäällikkö Annika Koskenkorva pääsi kertomaan tarkemmin hankkeesta, sen tuloksista ja viimeisistä toimenpiteistä.

Kuva1. KeLiPa -hankkeen projektipäällikkö Annika Koskenkorva kertomassa hankkeen toimenpiteistä ja tuloksista.

Lisäksi loppuseminaarissa kuultiin Tunturi-Lapin kestävän liikkumisen strategiasta Muonion kunnan kehittämispäällikkö Kaisa Kylä-Kailan ja Kittilän kunnan elinkeinojohtaja Katariina Palolan kertomana. Digitaalisista matkaketjuista saimme kuulla Matkahuollon uusien matkustaja- ja liikumispalveluiden päällikkö Tuomo Kinnusen puheenvuorossa. ELY:n toimintaa ja sen roolia ratkomassa liikenteen havaittuja ongelmia meille avasi Lapin ELY-keskuksen joukkoliikenneasiantuntija Mikko Tervo omassa puheenvuorossaan.

Kahvitauon jälkeen kuulimme insiraatiopuheenvuoron Antti Merilehdolta liittyen dataan ja liikkumiseen. Viimeisenä puheenvuorona saimme vielä kuulla Liikenne- ja viestintäministeriön näkökulmaa matkaketjujen kehittämiseen, kun neuvotteleva virkamies Tiia Orjasniemi piti oman puheenvuoronsa etäyhteyksin.

Kuva 2. Antti Merilehto kertoi puheenvuorossaan myös tekoälyn hyödyntämisestä.

Seminaarin viimeisenä osuutena oli paneelikeskustelu teemalla ”Kuinka sopeutua matkailuliikkumisen muutokseen?”, johon panelisteina osallistuivat Katariina Palola, Mikko Tervo, Antti Merilehto sekä JBus Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Haapanen. Paneelikeskustelun vetäjänä toimi Maria Hakkarainen.

Kuva 3. Aktiivista paneelikeskustelua eri toimijoiden kesken.

Seminaari oli kaikin puolin onnistunut ja se herätti runsaasti keskustelua aiheen tiimoilta. Seminaarista kerätyissä palautteissa kävi ilmi, että se oli ollut osallistujille hyödyllinen ja toimenpiteet kestävän liikkumisen teemaan liittyen ovat tärkeitä.

Hankkeellemme on myönnetty kahden kuukauden jatkoaika tammi-helmikuulle, ja nämä kuukaudet tullaan viettämään viimeisten toimenpiteiden parissa. Blogiimme tullaan päivittelemään vielä hankkeen tuloksista ja julkinen loppuraportti kootaan verkkosivumme materiaalit välilehdelle. Pysykäähän kuulolla!

Mukavaa joulun odotusta toivottaa KeLiPa -hankkeen työryhmä!

Tilaa uutiskirje!